Dzirkstele.lv ARHĪVS

Drumstalu biezpienmaize

Ance Andrējeva-Empele

2020. gada 29. februāris 12:45

697
Drumstalu biezpienmaize

Drumstalām:
250 g margarīna,
2 glāzes miltu,
1 glāze cukura,
1 tējkarote cepamā pulvera.


Biezpiena kārtai:
5 olas,
1 glāze cukura,
2 paciņas biezpiena,
½ litrs kefīra vai jogurta.

Pagatavošana:
Visas drumstalu sastāvdaļas liek bļodā un saberž. Visas biezpiena kārtas sastāvdaļas liek citā bļodā un sakuļ līdz viendabīgai konsistencei. Cepešpannā vai cepamajā traukā liek pusi sagatavoto drumstalu. Lej virsū sakulto biezpiena masu, kurai pa virsu ber atlikušās drumstalas. Cep 40 minūtes 200 grādos. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns ļauj biezpienmaizei ~30 minūtes atpūsties un atdzist. Ēd kopā ar svaigām ogām vai vienu pašu.