Aicina brīvdienās palikt Latvijā un izbaudīt pašmāju jaunos piedāvājumus
Kamēr
ceļojumi ārpus Latvijas šobrīd saistīti ar risku savai un
līdzcilvēku veselībai, alternatīvai lauku tūrisma uzņēmēji
tepat Latvijā piedāvā jaunumus marta brīvdienām, pavasara un
vasaras ceļojumu sezonai. Brīvdienām ārpus pilsētām, Latvijas
laukos, šobrīd ir vairākas priekšrocības – droša un mierīga
vide, nošķirtība no masu pasākumiem un sabiedriskām vietām,
silts un pavasarīgs laiks, iespēja aktīvi atpūsties dabā, baudīt
kvalitatīvu ēdienu un svinēt dzīvi ar dzirkstošiem dzērieniem.
Nenoliedzami, ir arī gandarījuma sajūta, atbalstot savējos –
mūsu pašu Latvijas lauku tūrisma uzņēmējus, kuri strādā visu
gadu, ne tikai vasaras tūrisma sezonā.
“Sidra ceļš”
Iniciatīva
“Sidra ceļa” veidošanai Latvijā radusies ’’Lauku
ceļotājam” un sešiem sidra darītājiem – savas lietas
entuziastiem. Ābolu audzēšana ir viena no lielākajām
augļkopības nozarēm Latvijā, un šeit sastopamie āboli ir zināmi
kā augstas kvalitātes un ļoti aromātiski, un tas izceļ Latvijā
ražota sidra garšu. Jau šobrīd apmeklējumus ražotnēs un sidra
ābeļdārzos, kā arī degustācijas piedāvā “Sidra ceļa”
iniciatori - Abavas vīna darītava, “Tālavas sidrs”, sidra
darītava “Abuls”, “Mr. Plūme sidra darītava”, Naukšēnu
vīna darītava, alus un sidra darītava „Turkalnes muižas klēts”.
Drīzumā būs pieejama arī “Sidra ceļa” brošūra un karte,
kas palīdzēs atrast sidra ražotājus, krodziņus, viesu mājas
visā Latvijā, kas ražo vai ceļ galdā īsto Latvijas ābolu sidru
un gaida ciemos.
“Rudzu ceļš”
Šis
ir stāsts
par rudzu graudu – latviskās identitātes nesēju no seniem
laikiem līdz mūsdienām. Šodien mums ir zināmas daudzas vērtīgas
rudzu īpašības, kas iedvesmo tos vairāk lietot uzturā, izmēģinot
un radot jaunas receptes – no putrām un pankūkām līdz
piparkūkām un diedzētiem graudiem. Joprojām arī cepam rudzu
maizi pēc sentēvu tradīcijām, jo tā mums garšo un dod spēku,
to ņemam līdzi kā ceļamaizi un vedam kā ciemakukuli. Maizi
latvieši liek galdā ikvienā ēdienreizē, tā ir neiztrūkstoša
piedeva pie zupas, tomēr krodziņos maizi parasti atnes bez
pasūtīšanas arī pie pamatēdiena. „Rudzu ceļš” aicina pie
saimniekiem, kuri cep rudzu maizi pēc tradicionālām receptēm.
Saimnieki apmeklētājiem rāda, kā top maize, piedāvā maizes
cepšanas meistarklases, degustācijas, ceļ galdā garšīgus un
veselīgus ēdienus no rupjmaizes vai rudzu miltiem, iepazīstina ar
latviešu tradīcijām, kas saistās ar rudziem un maizi. “Rudzu
ceļa” iniciatori kopā ar “Lauku ceļotāju” ir lauku sēta
„Caunītes”, Āraišu vējdzirnavas, maiznīca „Dzīles",
Jūrkalnes „Bērziņi”, kafejnīca „Kukaburra”, zirgu sēta
„Klajumi". Kopumā “Rudzu ceļš” vienos ap simts
dalībniekiem, kuri gaida viesus.
Kā arvien – visplašākā informācija par dažādām atpūtas un ceļošanas iespējām Latvijā atrodama www.celotajs.lv. Plānosim un baudīsim lieliskas pavasara brīvdienas tepat mājās - Latvijā!
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"