Dzirkstele.lv ARHĪVS

Krāsnī cepti āboli

Eva Lanka

2020. gada 25. marts 07:43

176
Krāsnī cepti āboli

Cepeškrāsnī ceptu ābolu smarža man atgādina bērnību. Laukos bieži vien svētdienas vakaros, kamēr gatavojās vakariņas, plītī tika cepti āboli. Arī šis deserts neprasa daudz laika sagatavošanai un reti kuram negaršo.
Ābolus pārgriež uz pusēm un izņem serdes daļu. Kārto stikla traukā, kurā ieliets ūdens. Pēc vēlēšanās uzkaisa kanēli un var arī cukuru. Cep 200°C grādos sakarsētā cepeškrāsnī, līdz āboli mīksti. Ēd kopā ar putukrējumu, saldējumu vai grieķu jogurtu. Ļoti labi garšo, ja pa virsu vēl pārkaisa grauzdētas auzu pārslas, riekstus vai musli.