Krāsnī cepti āboli
Cepeškrāsnī ceptu ābolu smarža man atgādina
bērnību. Laukos bieži vien svētdienas vakaros, kamēr gatavojās
vakariņas, plītī tika cepti āboli. Arī šis deserts neprasa
daudz laika sagatavošanai un reti kuram negaršo.
Ābolus
pārgriež uz pusēm un izņem serdes daļu. Kārto stikla traukā,
kurā ieliets ūdens. Pēc vēlēšanās uzkaisa kanēli un var arī
cukuru. Cep 200°C grādos sakarsētā cepeškrāsnī, līdz āboli
mīksti. Ēd kopā ar putukrējumu, saldējumu vai grieķu jogurtu.
Ļoti labi garšo, ja pa virsu vēl pārkaisa grauzdētas auzu
pārslas, riekstus vai musli.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"