Griķi ar sēnēm un olīvām
250 g griķu
putraimu,
svaigi šampinjoni,
1 ēdamkarote sviesta,
1
ēdamkarote olīveļļas,
pētersīļi,
125 g melnās
olīvas bez kauliņiem,
sojas
mērce,
sāls.
Līdzīgi kā
vārot rīsus, uz divām glāzēm ūdens pievieno glāzi griķu, pēc
tam katlā pievieno ēdamkaroti sviesta un vienu tējkaroti sāls.
Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina siltumu un
uz lēnas uguns vāra divdesmit minūtes.
Kamēr vārās griķi,
plānās šķēlēs sagriež sēnes. Sagriež olīvas un sasmalcina
pētersīļus. Sēnes cep pannā, līdz tās ir viegli brūnas no
abām pusēm, klāt pievienojot olīvas un sojas mērci. Kad sēnes
un olīvas saceptas, tās samaisa kopā ar griķu putraimiem un
sasmalcinātajiem pētersīļiem. Aromāti diezgan labi līdzsvaro
viens otru.
Šo griķu ēdienu var pasniegt gan siltu, gan
aukstu. Ēdiens labi uzglabājas ledusskapī.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"