Dzirkstele.lv ARHĪVS

Griķi ar sēnēm un olīvām

Santa Sinka

2020. gada 1. aprīlis 07:11

53
Griķi ar sēnēm un olīvām

250 g griķu putraimu,
svaigi šampinjoni,
1 ēdamkarote sviesta,
1 ēdamkarote olīveļļas,
pētersīļi,
125 g melnās olīvas bez kauliņiem,
sojas mērce,
sāls.

Līdzīgi kā vārot rīsus, uz divām glāzēm ūdens pievieno glāzi griķu, pēc tam katlā pievieno ēdamkaroti sviesta un vienu tējkaroti sāls. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina siltumu un uz lēnas uguns vāra divdesmit minūtes.
Kamēr vārās griķi, plānās šķēlēs sagriež sēnes. Sagriež olīvas un sasmalcina pētersīļus. Sēnes cep pannā, līdz tās ir viegli brūnas no abām pusēm, klāt pievienojot olīvas un sojas mērci. Kad sēnes un olīvas saceptas, tās samaisa kopā ar griķu putraimiem un sasmalcinātajiem pētersīļiem. Aromāti diezgan labi līdzsvaro viens otru.
Šo griķu ēdienu var pasniegt gan siltu, gan aukstu. Ēdiens labi uzglabājas ledusskapī.