Rīsi ar laimu un melnajām pupiņām
500 ml vistas vai dārzeņu buljona,
1
paciņa rīsu, uz kuru iepakojuma ir rakstīts, ka to pagatavošanas
laiks ir 15 minūtes,
1/4 tējkarotes sāls,
4 maltas
ķiploku daiviņas,
2 ēdamkarotes svaigi spiestas laima sulas
(vispirms lieciet 1 ēdamkaroti, pirms pievienojat otru),
no
konservu kārbas izņemtas un nosusinātas melnās pupiņas,
svaigs
koriandrs.
Katlā lej vistas buljonu,
pieliek nevārītus rīsus, 1/4 tējkarotes sāls un malto ķiploku.
Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Visu labi samaisa.
Samazina siltumu un atstāj uz lēnas uguns. Katlam uzliek vāku.
Vāra uz lēnas uguns 15 līdz 20 minūtes, līdz rīsi
izvārījušies.
Noņem katlu no plīts. Vārītajos rīsos
iejauc ēdamkaroti svaigi spiestas laima sulas, melnās pupiņas
(noskalotas un nosusinātas) un svaigu, smalcinātu koriandru.
Pēc
garšas pievieno sāli un vēl vienu ēdamkaroti laima sulas
(vispirms pagaršojiet, vai tas vispār ir nepieciešams, iespējams,
jums garša liksies par spēcīgu). Ēdiens gatavs!
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"