Dzirkstele.lv ARHĪVS

Liellopu gaļas rullīši ar dārzeņiem

Daina Vārpiņa

2020. gada 23. aprīlis 07:46

50
Liellopu gaļas rullīši ar dārzeņiem

Sastāvdaļas
2 ēd.k. gaļas kopējās garšvielas
800 g liellopu karbonādes
2 ēd.k. sojas mērces
2 sarkanie sīpoli
1 sarkanā paprika
1 dzeltenā paprika
200 g sparģeļu
1 čili pipars
2 daiviņas ķiploku

Pagatavošana

Karbonādes gabalus sagriež plānās šķēlēs un iemarinē uz 30 minūtēm gaļas kopējās garšvielas un sojas maisījumā.
Visus dārzeņus sagriež stienīšos - papriku un sīpolus.
Katrā gaļas šķēlē liek dažādas krāsas dārzeņu stienīšus, sparģeļus un satin, beigās aizspraužot ar kociņu vai sasienot ar pārtikas diegu.
Pannā uzkarsē mazliet eļļas un apcep ķiploka daiviņas un čili piparus, lai eļļai piešķirtu garšu.
Pannā liek cepties gaļas rullīšus un cep aptuveni 2–3 minūtes no katras puses, līdz tie apcepušies zeltaini. Tad cep līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes.
Pasniedz karstus kā uzkodu.

Video šeit