Dzirkstele.lv ARHĪVS

Vistas šķiņķīši Vidusjūras garšās

Daina Vārpiņa

2020. gada 26. aprīlis 07:51

142
Vistas šķiņķīši Vidusjūras garšās

Vienkārša recepte marinētu un zeltaini apceptu vistas šķiņķīšu pagatavošanai ar saulē kaltētiem tomātiem, papriku, sīpolu un citronu. Pasniedz karstus kopā ar pitas maizi!


Sastāvdaļas


4 vistas šķiņķīši

2 ēd.k. Vidusjūras garšaugu maisījuma

2 citroni

2 tomāti

1 sarkanā paprika

150 g fetas

1 sarkanais sīpols

sauja saulē kaltētu tomātu

2 ēd.k. olīveļļas

neliela buntīte pētersīļu


Pagatavošana


1.     Vistas šķiņķīšus apber ar Vidusjūras garšaugu maisījumu un iemarinē uz 30 minūtēm.

2.     Dārzeņus sagriež kumosa lieluma gabaliņos.

3.     Vienam citronam norīvē miziņas uz smalkās rīves.

4.     Pannā uzkarsē eļļu, un liek apcepties vistas šķiņķīšus zeltainus no abām pusēm.

5.     Pannā pievieno sagrieztus sīpolus, 2 citronu šķēlītes un saulē kaltētos tomātus. Pievieno arī sagrieztas paprikas un tomātus. Visu sautē uz lēnas uguns apmēram 35 minūtes.

6.     Beigās pārbirdina fetas sieru un pētersīļiem.

7.     Pasniedz karstus kopā ar pitas maizi. 


Video šeit