Dzirkstele.lv ARHĪVS

Braunijs ar dzērvenēm un mandelēm

Ance Andrējeva-Empele

2020. gada 5. maijs 06:00

121
Braunijs ar dzērvenēm un mandelēm

Sastāvdaļas:
4 olas,
180 g brūnā cukura,
200 g tumšās šokolādes,
125 g sviesta,
100 g miltu,
10 g cepamā pulvera,
100 g kaltētu dzērveņu,
40 ml ruma (dzērveņu mērcēšanai),
100 g mandeļu.

Pagatavošana
Dzērvenes ber glāzē, pārlej ar rumu un atstāj mērcēties. Ja izmantojat mandeles ar brūno apvalku, iesaku izmēģināt pirms to pievienošanas braunija masai apliet ar verdošu ūdeni un nomizot. Ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi ar sviestu. Atsevišķā bļodā saputo olas ar brūno cukuru. Maisot olu un cukura masu, lēnām pievieno tumšās šokolādes un sviesta masu. Tad pakāpeniski pievieno miltus un cepamo pulveri. Iegūtajai mīklai pievieno rumā mērcētās kaltētās dzērvenes un mandeles. Masu lej cepamtraukā, kas pārklāts ar sviestpapīru (izmantoju 18x27cm cepamo trauku). Cep 175 grādos 15 minūtes. Gatavam braunijam jābūt nedaudz mīkstam, lipīgam – līdz galam neizceptas mīklas substancei. Gatavo brauniju pārkaisa ar kakao pulveri. Var baudīt vienu pašu vai pasniegt kopā ar putukrējumu vai saldējumu.