Dzirkstele.lv ARHĪVS

Rabarberu–banānu ievārījums

Eva Lanka

2020. gada 20. jūnijs 07:05

1450
Rabarberu–banānu ievārījums

Rabarberu skābums ļoti sader ar banāna saldumu. Šis ievārījums būs garšīgs gan uz pankūkām, gan arī iesmērēts kūkās. No pieredzes varu teikt: ja ir saldētavā jau sasaldēti banāni, droši var likt klāt tos. Pašās beigās ievārījumu pirms pildīšanas burciņās var arī sablendēt, lai masa būtu krēmīgāka. Var likt klāt arī vairāk banānu.

◆ 1 kg rabarberu kātu,
◆ apmēram 700 g banānu,
◆ 350–500 g ievārījuma vai parastā cukura.

Rabarberu kātus nomizo un sagriež gabaliņos. Ber katlā (visērtāk būs, ja tiks izmantots katls ar tilpumu ap 5 litriem), uzlej virsū aukstu ūdeni tik daudz, lai tas noklātu rabarberus. Vāra uz lēnas uguns. Kad rabarberi jau sāk izšķīst, tiem pievieno nomizotus un sagrieztus banānus. Vāra, līdz augļi izšķīduši. Pievieno cukuru. Ievārījumu vāra uz lēnas uguns 10–15 minūtes, bieži apmaisot. Pilda tīrās burciņās.