Gaisīgais rabarberu kēkss

Trauslais rabarberu un mandeļu
miltu kēkss būs perfekta piedeva aukstam saldējumam. Piemērots
tiem, kuri nepanes glutēnu. Mandeļu miltus var arī aizstāt ar
kviešu miltiem.
◆ 400 g rabarberu,
◆ 4 olas,
◆
100 g mandeļu miltu,
◆ 120 g skābā krējuma,
◆ 150 g
cukura,
◆ sviests pannas ietaukošanai.
Rabarberus
sagriež un apber ar dažām ēdamkarotēm cukura. Atstāj
atsuloties. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus saputo
stingrās putās. Dzeltenumus saputo ar cukuru un krējumu, līdz
cukura graudiņi ir izšķīduši. Dzeltenumu masā iemaisa miltus un
pēc tam arī olu baltumus. Ietauko cepšanas veidni ar sviestu, lej
kēksa masu formā un cep 180°C grādos sakarsētā cepeškrāsnī
30–40 minūtes.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"