Ar atspirdzinošiem dzērieniem piešķir garšu vasarai!

Augļus un ogas var baudīt dažādi – gan uzkodās, gan dzirkstošos vasaras kokteiļos. Gaisīgai, veldzējošai noskaņai piedāvāju četrus viegli un ātri pagatavojamus kokteiļus. Ikdienā tos var gatavot kā bezalkoholiskos, taču brīvdienās vai svētkos var klāt pievienot alkoholiskos dzērienus. Izbaudiet!
Zemeņu dzirkstošā limonāde
Sastāvdaļas:
◆ 1 l zemeņu,
◆ 480 ml šampanieša,
◆ 1 pudele dzirkstošās (gāzētās) limonādes.
Dekorēšanai: Zemenes, citrons, cukurs, ziedi.
Pagatavošana:
Lai glāze būtu ar cukurotām maliņām, ieber nelielā bļodiņā cukuru, glāzes maliņu samitrina ar iegrieztu citrona daiviņu. Pēc tam glāzes maliņu iemērc cukurā.
Blenderī ievieto zemenes un šampanieti un blendē līdz vienmērīgai konsistencei. Zemeņu maisījumu pilda četrās glāzēs, bet tā, lai tās nav pilnas. Pievieno katrā glāzē dzirkstošo limonādi.
Dekorē ar zemenēm un ziediem, kādi pieejami dārzā vai pagalmā.
Gurķu un bazilika limonāde
Sastāvdaļas:
◆ svaigs gurķis,
◆ bazilika lapiņas,
◆ 1/4 glāzes svaigas citrona sulas, kā arī citrona šķēlītes rotāšanai,
◆ 60 ml negāzēta ūdens,
◆ 1 ēdamkarote medus,
◆ 3/4 glāzes gāzēta ūdens (ja vēlas, var pievienot lielāku daudzumu),
◆ ledus.
Pagatavošana:
Blenderī ievieto sasmalcinātu gurķi (dažas šķēles atstāj rotāšanai), bazilika lapiņas, citrona sulu, negāzētu ūdeni un medu. Blendē, līdz masa kļūst viendabīga. Dzērienu lej divās glāzēs, pievieno gāzētu ūdeni, ievieto dažus ledus gabaliņus un pēc vēlēšanās dekorē ar gurķu, citrona šķēlītēm un baziliku.
Kazeņu mohito
Sastāvdaļas:
◆ 1 glāze svaigu kazeņu,
◆ 2 nelieli laimi,
◆ 2 tējkarote brūnā cukura,
◆ 24 svaigas piparmētru lapiņas,
◆ 1-2 tējkarotes “Monin Mojito” sīrupa,
◆ gāzēts ūdens vai “Sprite”,
◆ ledus.
Padoms: kazenes var aizvietot ar zemenēm, arbūzu, konservētiem persikiem, ananasu.
Pagatavošana:
Glāzēs ievieto kazenes (sadala līdzīgi). Vienu laimu pārgriež uz pusēm un izspiež no tā sulu, lej glāzēs. Otru sagriež daiviņās un lielāko vairumu ievieto glāzēs. Pa virsu uzber piparmētru lapiņas, brūno cukuru un nedaudz sastampā. Pievieno sīrupu, tad glāzēs pilda ledu (vēlams to sasmalcināt vai vismaz smalkāk sadauzīt). Pārlej ar gāzētu ūdeni vai “Sprite”, var arī abus miksēt.
Dekorē ar laima daiviņām, kazenēm un piparmētru zariņu.
Veldzējošais kazeņu kokteilis
Sastāvdaļas:
◆ 700 ml saldētu kazeņu,
◆ 1 glāze ledus,
◆ 120 ml kokosriekstu piena,
◆ 2 ēdamkarotes laima sulas,
◆ 60 ml vienkārša sīrupa (parasti izmantoju “Monin” sīrupu – tā pielietojums ir visai plašs, un to var nopirkt arī mazpilsētu pārtikas veikalos),
◆ 180 ml ruma (var gatavot arī kā bezalkoholisko, neizmantojot rumu),
◆ ledus kubiņi.
Pagatavošana:
Sajauc sasaldētās kazenes, ledu, kokosriekstu pienu, laima sulu, sīrupu un rumu vienmērīgā masā. Ja izmanto atkausētas kazenes, jāpievieno vairāk ledus, līdz vienmērīgai konsistencei. Ja vēlas, lai dzēriens būtu saldāks, tam pievieno vairāk sīrupa. Dekorē ar kazenēm un piparmētru lapiņām.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"