Slinkā zupa un jāņusiers citādā veidolā

Pēcsvētku laikā esam sagatavojuši trīs receptes – ikdienas galdam vienkārši pagatavojamu vieglu un vasarīgu dārzeņu zupu, kas ļaus uzkrāt spēkus jaunam darba cēlienam, un divas laikietilpīgākas receptes, kuras noderēs gadījumā, kad pēc svētkiem palicis pāri jāņusiers.
Baltā dārzeņu zupaSastāvdaļas:
1 iepakojums saldēto dārzeņu sajaukuma (brokolis, ziedkāposts, burkāns),
puse iepakojuma saldēto zaļo zirnīšu,
2 seleriju kāti (ja vēlas),
1 neliels sīpols,
2 ēd.k. sviesta un eļļas,
2 ēd.k. miltu,
1 litrs dārzeņu buljona,
1 glāze piena,
sāls, pipari,
cietais siers.
Pagatavošana:
Sīpolus sasmalcina, seleriju kātus sagriež gabaliņos. Sīpolu un selerijas zupas katliņā sviestā un eļļā pasautē, pārkaisa ar miltiem, sajauc un maisot izkarsē. Pievieno saldētos dārzeņus un zirnīšus, pārlej ar buljonu un uz lēnas uguns vāra. Kad dārzeņi mīksti, pielej pienu un pievieno sāli un piparus. Pasniedz pārkaisītu ar sarīvētu sieru.
Jāņusiera suflēSastāvdaļas:
3 olas,
40 g sviesta,
100 g Jāņu siera,
3 ēd.k. bez kaudzes miltu,
250 ml piena,
sāls, pipari,
Pagatavošana:
Uz rupjās rīves jāņusieru sarīvē. Katliņā gatavo bešamela mērci – izkausē sviestu, pieber miltus un, maisot ar karoti, karsē apmēram minūti, līdz masa kļūst viendabīga. Katliņu noņem no uguns un pakāpeniski pievieno pienu, maisot iegūst viendabīgu masu. Liek katliņu atpakaļ uz uguns un pievieno sarīvēto jāņusieru, sāli un piparus pēc garšas. Kad mērce gatava, to atstāj atdzist. Tikmēr atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus saputo stingrās putās. Kad mērce atdzisusi līdz istabas temperatūrai, tajā pa vienam iemaisa olu dzeltenumus, pēc tam iecilā olu baltumus. Iegūto masu pilda keramiskajos trauciņos, kas iesmērēti ar sviestu. Trauciņos lej trešdaļu masas, jo suflē celsies. Suflē cep 180 grādos 20-25 minūtes. Cepšanās laikā nedrīkst vērt vaļā cepeškrāsns durvis. Suflē pasniedz tūlīt pēc izņemšanas no cepeškrāsns, jo tas ātri saplok. Var pārkaisīt ar sarīvētu jāņusieru un pētersīļiem.
Jāņusiers alus mīklā
Sastāvdaļas:
400 g jāņusiera ar ķimenēm,
200 ml alus,
1 glāze kukurūzas cietes,
1 glāze kviešu miltu,
1 ola,
1 tējkarote paprikas pulvera,
1 tējkarote samaltu ķiploku granulu,
sāls,
eļļa fritēšanai.
Pagatavošana:
Sajauc olu kopā ar kukurūzas cieti, miltiem un alu. Pievieno garšvielas – ķiploku granulas, paprikas pulveri, sāli un visu sajauc viendabīgas konsistences mīklā. Liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
Sagriež sieru nelielās standziņās. Katliņā uzkarsē eļļu. Siera standziņas iemērc mīklā un fritē, līdz tās viegli zeltainas.
Pasniedz kopā ar krējuma mērci – 100 g krējuma, 4-6 smalki sagriezti redīsi, 1-2 ķiploka daiviņas, sāls un dilles.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"