Dzirkstele.lv ARHĪVS

Baltā dārzeņu zupa

Ance Andrējeva-Empele

2020. gada 28. jūnijs 07:18

299
 Baltā dārzeņu zupa

1 iepakojums saldēto dārzeņu sajaukuma (brokolis, ziedkāposts, burkāns),
puse iepakojuma saldēto zaļo zirnīšu,
2 seleriju kāti (ja vēlas),
1 neliels sīpols,
2 ēd.k. sviesta un eļļas,
2 ēd.k. miltu,
1 litrs dārzeņu buljona,
1 glāze piena,
sāls, pipari,
cietais siers.

Sīpolus sasmalcina,  seleriju kātus sagriež gabaliņos. Sīpolu un selerijas zupas katliņā sviestā un eļļā pasautē, pārkaisa ar miltiem, sajauc un maisot izkarsē. Pievieno saldētos dārzeņus un zirnīšus, pārlej ar buljonu un uz lēnas uguns vāra. Kad dārzeņi mīksti, pielej pienu un pievieno sāli un piparus. Pasniedz pārkaisītu ar sarīvētu sieru.