Krāsainā salātu pasaule

Ja mājās jāveic ledusskapja tīrīšana (lasi – pagatavot vienu ēdienu no dažādiem produktiem, kas pa mazumiņam palikuši pāri), tad parasti top zupa, sautējums vai salāti. Ļoti daudzveidīgs ēdiens – to var pagatavot gan kalorijām bagātu un treknu, gan liesāku un viduklim draudzīgāku. Piedāvāju ieskatīties mūsu mājas virtuvē un pagatavot kādu no šiem salātiem.
Siera salāti
Tāpat kā rasolam, arī siera salātiem katrai mājsaimniecei ir sava recepte. Citi tos gatavo tikai ar sieru, majonēzi, daudz ķiploka, citās mājās savukārt liek vēl klāt dažādas piedevas. Šie salāti būs perfekti uz maizītes, lavašā vai sāļajos smilšu groziņos.
Sastāvdaļas
◆ 300 g Krievijas vai Holandes siera,
◆ 6 olas,
◆ 2 – 3 vidēja lieluma burkāni,
◆ 2 – 3 ķiploka daiviņas,
◆ pāris ēdamkarotes skābā krējuma,
◆ sinepes, sāls pēc garšas,
◆ zaļumi pēc izvēles.
Olas novāra, lai tās būtu cieti vārītas. Burkānus nomazgā, sagriež divās trīs daļās, novāra, līdz vidēji mīksti. Sieru, vārītās olas, burkānus sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves. Pievieno smalki rīvētas vai izspiestas ķiploka daiviņas. Liek klāt skābo krējumu, sinepes, smalki sagrieztas dilles (vai citu zaļumus) un sāli pēc garšas. Atstāj ievilkties un bauda.
Pērļu grūbu un biešu salāti
Lai arī sākumā šī šķiet dīvaina kombinācija, ticiet man, garšo ļoti labi. Kā jau visas ģeniālās receptes, tapa pavisam nejauši un tagad jau ir uz palikšanu. Garšos visiem tiem, kam šīs sastāvdaļas vēderam tīkamas.Sastāvdaļas
◆ 500 g vārītu biešu,
◆ 250 g fetas tipa siera,
◆ 100 g pērļu grūbu,
◆ etiķa esence,
◆ sāls,
◆ olīveļļa.
Bietes sagriež mazos kubiņos. Aplej ar vienu ēdamkaroti etiķa esences (ja vēlas stiprākus, var pievienot vēl vienu), vienu tējkaroti sāls un trim ēdamkarotēm olīveļļas. Visu samaisa un liek ledusskapī ievilkties. Pa to laiku novāra pērļu grūbas. Pēc tam tās noskalo aukstā ūdenī. Sagriež smalkos kubiņos fetas sieru. Visas sastāvdaļas samaisa kopā. Ja nepieciešams, pievieno klāt vēl eļļu, sāli un etiķa esenci.
Pavisam vienkārši makaronu salāti
Mums ļoti garšo makaroni, arī auksti un salātos. Izmantojam pilngraudu, lai salāti būtu uzturvielām bagātāki. Iesakām! Derēs visām ēdienreizēm. Sastāvdaļas tiek ņemtas “uz aci” vai skatāmies pēc ēdāju skaita un pieejamo produktu daudzuma. Pēc pieredzes – makaronus parasti ņemam aptuveni 300 gramus. Salātiem vislabāk der spirālveida (“Fusilli”) vai bantītes formas makaroni (“Farfalle”).
Sastāvdaļas
◆ pilngraudu makaroni,
◆ mazā bundža konservētas kukurūzas,
◆ tomāti,
◆ Ķīnas kāposts,
◆ sarkanais sīpols,
◆ feta,
◆ pēc vēlēšanās – olīvas, svaigs gurķis.
Makaronus novāra un atdzesē. Pārējās sastāvdaļas (izņemot kukurūzu) sagriež gabaliņos un visu sajauc kopā. Mērcei – pēc garšas pievieno klāt olīveļļu, sāli un citrona sulu.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"