Dzirkstele.lv ARHĪVS

Sezonas atklāšanā tiek pie lielām līdakām

Evita Brokāne

2010. gada 6. maijs 14:14

2084
Sezonas atklāšanā tiek pie lielām līdakām

Makšķernieki ar nepacietību allaž gaida 1.maiju - spiningošanas sezonas atklāšanu. Arī mūsu novada ezeros 1.maija rītā varēja manīt daudz spiningotāju, kas cerēja sajust zaļsvārces spēku makšķerauklas galā. Kādam veicās labāk un izdevās tikt pie skaistiem lomiem, citam - ne tik labi. Ļoti veiksmīga spiningošanas sezonas atklāšanas diena izrādījās Beļavas pagasta iedzīvotājam Jolantam Bukovskim. Viņš šajā dienā makšķerēt bija devies uz Ušura ezeru.

"Ezerā bijām iekšā jau ap pieciem rītā. Bijām divatā ar paziņu. Pašā sākumā mums katram pa divām lielām līdakām aizgāja - pat neredzējām, cik īsti lielas tās bija. Tad pulksten 5.23 paziņa izvilka 6,2 kilogramus smagu līdaku, bet apmēram pēc 10 minūtēm es izvilku 7,9 kilogramus smagu līdaku. Interesanti, ka naktī redzēju sapni, ka man izdosies izvilkt lielu līdaku - sapnis piepildījās! Kad līdaka bija dabūta laivā, nervi bija ļoti saspringti, tādēļ lūdzu paziņam, lai viņš noņem to no āķa, bet paziņa teica, lai daru to pats, jo ir ticējums, ka tas ir jāizdara pašam, citādi vairs nebūšot lielu līdaku. Un vēl pēc kādām septiņām minūtēm man laimējās izvilkt 5,9 kilogramus smagu līdaku. Pēc tam izvilku vēl arī 2,3 kilogramus smagu līdaku. Pa starpai tika izvilktas vēl arī nelielas līdakas, taču tās visas tika palaistas atpakaļ," stāsta J.Bukovskis.

 

"Es vienmēr gaidu sezonas atklāšanas dienu, tas ir liels pasākums. Sezonas atklāšanas dienā parasti dodos tieši uz Ušura ezeru, jo šo ezeru ļoti labi pārzinu dziļuma ziņā. Šīs līdakas ir vilktas apmēram 4 metru dziļumā. Paziņa nākamajā dienā atkal bija devies uz šo pašu vietu un arī tad viņam izdevās izvilkt 4,5 kilogramus smagu līdaku."

 

Spiningošanas sezonā Jolantu bieži var sastapt ezerā. Šad tad viņš piedalās arī sacensībās. Pirms diviem gadiem Ušura ezerā viņš uzvarēja spiningošanas čempionātā.

 

1.maijā izvilktās abas lielākās līdakas Jolantam ir lielākie lomi. "No vienas līdakas tiks pagatavotas kotletes, bet pārējās divas tiks žāvētas un celtas galdā viesiem 22.maijā, kad man un meitai Deriānai tiks svinēta vārdadiena," stāsta Jolants.