Ābolu “krambls”

Sastāvdaļas:
◆ 7 āboli,
◆ ½ citrona sulas,
◆
70 ml ūdens,
◆ 1 tējkarote kanēļa,
◆ 3 ēdamkarotes
miltu,
◆ 100 g medus.
Virskārtai:
◆ 100 g
auzu pārslu,
◆ 200 g miltu (vai pilngraudu miltu),
◆
150 g brūnā cukura,
◆ 100 g sakapātu mandeļu vai citu
riekstu,
◆ 150 ml olīveļļas
◆ ½ tējkarotes
kanēļa
◆ šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
Uzkarsē
cepeškrāsni uz 180 grādiem. Ābolus nomizo, sagriež mazos
gabaliņos vai sarīvē, liek bļodā. Āboliem pievieno citrona
sulu, ūdeni, kanēli, miltus, medu, visu samaisa un kārto
cepamtraukā. Tīrā bļodā liek visas virskārtas sastāvdaļas –
auzu pārslas, miltus, brūno cukuru, sakapātas mandeles, kanēli,
sāli, olīveļļu un samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Klāj
pa virsu āboliem cepamtraukā. Cep 40 minūtes. Pēc izņemšanas no
krāsns “kramblam” ļauj nostāvēties 20 minūtes. Pasniedz kopā
ar vaniļas saldējumu vai ēd tāpat.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"