Dzirkstele.lv ARHĪVS

Ābolu “krambls”

Ance Andrējeva-Empele

2020. gada 24. oktobris 06:45

472
Ābolu “krambls”

Sastāvdaļas:
◆ 7 āboli,
◆ ½ citrona sulas,
◆ 70 ml ūdens,
◆ 1 tējkarote kanēļa,
◆ 3 ēdamkarotes miltu,
◆ 100 g medus.

Virskārtai:
◆ 100 g auzu pārslu,
◆ 200 g miltu (vai pilngraudu miltu),
◆ 150 g brūnā cukura,
◆ 100 g sakapātu mandeļu vai citu riekstu,
◆ 150 ml olīveļļas
◆ ½ tējkarotes kanēļa
◆ šķipsniņa sāls

Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Ābolus nomizo, sagriež mazos gabaliņos vai sarīvē, liek bļodā. Āboliem pievieno citrona sulu, ūdeni, kanēli, miltus, medu, visu samaisa un kārto cepamtraukā. Tīrā bļodā liek visas virskārtas sastāvdaļas – auzu pārslas, miltus, brūno cukuru, sakapātas mandeles, kanēli, sāli, olīveļļu un samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Klāj pa virsu āboliem cepamtraukā. Cep 40 minūtes. Pēc izņemšanas no krāsns “kramblam” ļauj nostāvēties 20 minūtes. Pasniedz kopā ar vaniļas saldējumu vai ēd tāpat.