Vienkāršā ābolkūka

Pamatnei (cepšanai izmanto kūkas formu 22 cm diametrā)
Sastāvdaļas:
2 olas, viegli sakultas,
100 grami grieķu beztauku jogurta (vai jebkurš cits jogurts ar nelielu tauku procentu),
1 ēdamkarote kanēļa,
1 ēdamkarote izkausētas kokosriekstu eļļas (var izmantot arī citu augu eļļu),
60 g pilngraudu auzu miltu,
saldinātājs pēc izvēles - ēdamkarote medus vai trīs pilieni šķidrās stēvijas,
½ tējkrote vaniļas ekstrakta.
Pildījumam:
3 vidēja izmēra āboli, sagriezti daiviņās,
kanēlis dekorēšanai.
Pagatavošana
Bļodā sajauc sakultās olas, kokosriekstu eļļu, grieķu jogurtu, kanēli, saldinātāju un vaniļas ekstraktu. Lēni un pakāpeniski iemaisi miltus. Visu maisi tik ilgi, kamēr izveidojusies viendabīga masa. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādu temperatūrai. Iegūto masu lej viegli ietaukotā kūkas veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs. Pa virsu izkārto ābolu daiviņas un tām pāri pārkaisa kanēli. Liek cepties 40 minūtes 160 grādu temperatūrā. Pēc izņemšanas ārā, kārtīgi atdzesē.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"