Cāļa fileja franču gaumē
Sastāvdaļas:
● 300 gramu cāļa krūtiņas filejas
● 1 sīpols
● 1 tomāts
● 100 gramu siera
● 100 mililitru skābā krējuma vai majonēzes
● sāls un pipari
Parasti tā sauktajā “franču gaumē” esam cepeškrāsnī cepuši cūkgaļas karbonādes. Taču šoreiz to izmēģināju ar cāļa krūtiņas fileju un nebiju vīlusies.Filejas gabalu sagriezu trijās daļās, lai gabaliņi nebūtu pārāk biezi. Tos viegli ar gaļas āmuriņu izklapēju, pārkaisīju sāli, piparus un garšvielu vistas gaļai. Nomizotus sīpolus un tomātus sagriezu ripiņās, sieru sarīvēju uz rupjās rīves.
Veidni mazliet ietaukoju ar augu eļļu un izkārtoju tajā gaļu. To pārsmērēju ar majonēzi, virsū izliku sīpolus, tomātus un pārkaisīju ar rīvētu sieru. Liku veidni līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un, kamēr tā darīja savu darbu, varēju sagatavot arī pārējās maltītei paredzētās piedevas. Pēc pusstundas gardais ēdiens jau bija gatavs.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"