Dzirkstele.lv ARHĪVS

Cāļa fileja franču gaumē

Brigita Skaistkalne

2021. gada 22. janvāris 00:00

7
Cāļa fileja franču gaumē

Sastāvdaļas:
● 300 gramu cāļa krūtiņas filejas
● 1 sīpols
● 1 tomāts
● 100 gramu siera
● 100 mililitru skābā krējuma vai majonēzes
● sāls un pipari

Parasti tā sauktajā “franču gaumē” esam cepeškrāsnī cepuši cūkgaļas karbonādes. Taču šoreiz to izmēģināju ar cāļa krūtiņas fileju un nebiju vīlusies.Filejas gabalu sagriezu trijās daļās, lai gabaliņi nebūtu pārāk biezi. Tos viegli ar gaļas āmuriņu izklapēju, pārkaisīju sāli, piparus un garšvielu vistas gaļai. Nomizotus sīpolus un tomātus sagriezu ripiņās, sieru sarīvēju uz rupjās rīves.
Veidni mazliet ietaukoju ar augu eļļu un izkārtoju tajā gaļu. To pārsmērēju ar majonēzi, virsū izliku sīpolus, tomātus un pārkaisīju ar rīvētu sieru. Liku veidni līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un, kamēr tā darīja savu darbu, varēju sagatavot arī pārējās maltītei paredzētās piedevas. Pēc pusstundas gardais ēdiens jau bija gatavs.