Dzirkstele.lv ARHĪVS

Salāti ar hurmu, cāļa fileju un paipalu olām

Brigita Skaistkalne

2021. gada 22. janvāris 00:00

3
Salāti ar hurmu, cāļa fileju un paipalu olām

Sastāvdaļas:
● 2 hurmas
● 1 cāļa krūtiņas fileja
● ½ Ķīnas kāposta
● 5 paipalu olas
● 4 ēdamkarotes baltvīna etiķa
● 1 tējkarote Dižonas sinepju
● 1 tējkarote cukura
● sāls
● pipari
● augu eļļa

Kamēr veikalos vēl nopērkama hurma, jaunu garšu meklējumos pagatavoju atkal citādākus salātus. Šoreiz par pamatu izmantojot šo recepti, taču sastāvdaļu daudzumu varam dažādot pēc savām garšas sajūtām.Oranžo augli nomazgāju, apsusināju un sagriezu daiviņās, Ķīnas kāpostu – palielos gabaliņos. Paipalu olas izvārīju – tam vajadzēja tikai trīs minūtes. Pēc tam tās atdzesēju, nolobīju un pārgriezu gareniski uz pusēm.
Hurmas šķēlītes izkārtoju uz sausas, uzkarsētas pannas, pārkaisīju ar cukuru un cepu, uzmanīgi apgriežot, līdz tās jau karamelizējušās. Cāļa fileju sagriezu gabaliņos un kopā ar sāli, pipariem apcepu pannā ar nelielu daudzumu augu eļļas līdz gatavībai.
Salātiem paredzētajā traukā vispirms izkārtoju Ķīnas kāpostus, virs tiem – hurmas šķēlītes, cāļa gaļu un paipalu olu pusītes. Mērcītei baltvīna etiķim pievienoju sinepes, sāli, piparus un viegli ar dakšiņu sakūlu kopā. Nu varēju pārliet salātu sastāvdaļām šķīvī. Īpašu “noti”, kas neatstāj vienaldzīgu, salātiem piešķir gan karamelizētā hurma, gan baltvīna etiķa mērcīte, un kopumā tie garšoja ļoti labi. Arī pagatavošana daudz laika neaizņēma. Ja tomēr tos uzreiz baudīt nav paredzēts, kāpostus labāk pievienot vēlāk un tikai pirms likšanas galdā pārliet visam arī mērcīti.