Dzirkstele.lv ARHĪVS

Jogurta un hurmas deserts

Brigita Skaistkalne

2021. gada 22. janvāris 00:00

4
Jogurta un hurmas deserts

Sastāvdaļas:
● 1 gatava hurma
● 250 gramu bezpiedevu jogurta
● 2 tējkarotes želatīna
● 1 – 2 ēdamkarotes cukura
● 25 grami saldā krējuma
● vaniļas cukurs garšai. 

Jebkuru ēdienreizi parasti gribas pabeigt ar kaut ko saldu un garšīgu. Arī šāds deserts varētu lieliski derēt šim nolūkam – gan garšīgs, gan arī veselīgs baudījums kādai ziemas dienai.Mīkstu hurmu nomizoju, sagriezu gabaliņos un sablendēju. Želatīnu aplēju ar aukstu, novārītu ūdeni, atstāju uzbriest, pēc tam izkausēju. Dabīgo grieķu jogurtu samaisīju ar cukuru un vaniļas cukuru. Tad tajā pakāpeniski iemaisīju izšķīdināto želatīnu. Turpat vajadzētu iecilāt arī saputotu saldo krējumu, taču šoreiz tik nelielu daudzumu atļāvos neputot un bez šīs salīdzinoši kalorijām bagātās piedevas iztiku. Deserts varbūt nebija tik gaisīgs, taču tāpat – svaigs un gards. Tāpēc saldēdiena trauciņos vispirms izliku balto jogurta masu, tad – oranžo hurmas biezeni. Un tā pamīšus, atkarībā no glāzīšu ietilpības, kamēr tās pilnas. Desertu vēl izrotāju ar hurmas šķēlītēm un sarkanajām granātābolu sēkliņām. Kārdinoši taču, vai ne?