Dzirkstele.lv ARHĪVS

Kotletes ar auzu pārslām

Brigita Skaistkalne

2021. gada 29. janvāris 00:00

4
Kotletes ar auzu pārslām

Sastāvdaļas:
● 600 gramu maltās gaļas (liellopa vai citas)
● 100 gramu auzu pārslu
● 1 sīpols
● 2 ķiploka daiviņas
● 1 kartupelis
● timiāns
● malti pipari
● sāls
● rīvmaize
● eļļa

Šo recepti izmantoju par pamatu, lai izceptu kotletes no pavisam neliela jauktās maltās gaļas daudzuma – 300 gramiem. Tā kā paciņā vēl bija piecu veidu pilngraudu pārslas, auzu pārslu vietā izmantoju tās – nepilnus 50 gramus uzbriedināju karstā ūdenī. Pēc tam pieliku maltajai gaļai bļodā. Nomizotu nelielu sīpolu smalki sagriezu. Pāris notīrītas ķiploka daiviņas sasmalcināju spiedē. Nomizoju un sarīvēju mazu kartupelīti. Tos, kā arī kaltētu timiānu, sāli un piparus, pievienoju gaļai ar uzbriedinātajām pārslām un labi sastrādāju. Masu gan ieteicams kādu brīdi atpūtināt. Pēc tam veidoju iegarenas kotletītes, apviļāju rīvmaizē un apgrozot cepu pannā ar sakarsētu augu eļļu līdz gatavībai.