Dzirkstele.lv ARHĪVS

Pupiņu, avokado un fetas salāti

Brigita Skaistkalne

2021. gada 29. janvāris 00:00

4
Pupiņu, avokado un fetas salāti

Sastāvdaļas:
● 1 avokado
● 10 ķirštomātiņi
● 1 iepakojums salātu maisījuma vai lapu salāti
● 1 kārba konservētu balto pupiņu
● 50 gramu fetas
● 1 ēdamkarote citrona sulas
● olīveļļa
● sāls
● pipari – pēc garšas
● baltmaizes grauzdiņi

Atkal viena garšīgu un sātīgu salātu recepte, kuru nesen izmēģināju. Iegādātais cietais avokado istabas temperatūrā nogatavojās pāris dienās. Izlasīju, ka šo procesu varot paātrināt, ja avokado ieliekot papīra iepakojumā kopā ar āboliem. Neesmu gan to pārbaudījusi.Bumbierim līdzīgo augli nomizoju, pārgriezu un izņēmu tam kauliņu. Zaļo mīkstumu sagriezu nelielos kubiņos un pārlēju ar citrona sulu, lai nebrūnē. Konservētajām pupiņām nolēju šķidrumu, salātu maisījuma dažādās lapas sagriezu smalkāk, tomātiņus katru sagriezu četrās daļās, bet fetu – kubiņos. Sagatavotās sastāvdaļas liku bļodā, kā pēdējos (labākam vizuālajam izskatam) pievienojot sieru un grauzdiņus, piekaisīju arī sāli un piparus. Visbeidzot visu pārslacīju ar olīveļļu.