Dzirkstele.lv ARHĪVS

Mandarīni baltajā šokolādē

Brigita Skaistkalne

2021. gada 29. janvāris 00:00

5
Mandarīni baltajā šokolādē

Sastāvdaļas:
● 5 mandarīni
● 150 gramu baltās šokolādes
● 200 mililitru liesa jogurta
● 120 mililitru saldā krējuma
● šokolādes skaidiņas

Kamēr vēl līdz ar citiem ziemas priekiem varam “locīt iekšā” arī mandarīnus, atradusi šo recepti, vēlējos izbaudīt atkal jaunas garšas. Tā kā šoreiz mājās vēl bija patvērusies 100 gramu baltās šokolādes tāfelīte, attiecīgi samazinot šā gardā deserta pagatavošanai nepieciešamo pārējo sastāvdaļu proporcijas, ķēros pie patīkamā darbiņa. Un nemaz daudz laika nevajadzēja, kad divus saldēdiena trauciņus jau varēju piepildīt un uz pusstundu sastingšanai un arī rakstura rūdīšanai vēl ievietot ledusskapī.   Kā pie tik burvīgā kāruma tiku? Šokolādes gabaliņus liku bļodiņā, pielēju saldo krējumu (te derēs arī liesāks, ar mazākiem procentiem, ne tikai putošanai paredzētais) un, periodiski apmaisot, pakarsēju, līdz šokolāde pilnībā izkususi. Pēc tam masu atdzesēju un piemaisīju jogurtu bez piedevām. Mandarīnus nolobīju un sadalīju daiviņās. Nu deserta trauciņos varēju likt kārtām – vispirms mandarīnu daiviņas, tad – balto krēmu tā, lai augļus pilnībā pārklātu, pēc tam – atkal mandarīni un baltā masa. Virsu rotāju ar mandarīnu daiviņām un tumšās šokolādes skaidiņām.