Dzirkstele.lv ARHĪVS

Ar biezpiena un citronu krēmu pildītas

Brigita Skaistkalne

2021. gada 26. februāris 00:00

6
Ar biezpiena un citronu krēmu pildītas

Sastāvdaļas:mīklai
● 2 olas
● ½ litra piena
● 2 glāzes miltu
● 1 ēdamkarote cukura
● 1 ēdamkarote augu eļļas
● sāls
pildījumam
● 250 gramu biezpiena
● 2 ēdamkarotes skābā krējuma
● 50 gramu rozīņu
● ¼ citrona
● 3 ēdamkarotes cukura

Lai gan pavasara gaidīšanas svētkiMeteņi – viduspunkts starp ziemas unpavasara saulgriežiem – šogad jau nosvinēti, bet Masļeņicas nedēļa sāksies vēl tikai 8. martā, februārim piedien pankūkas, jo kas gan var būt gardāks pie kūpošas tējas vai kafijas tases pēc pastaigas svaigā gaisā vai slēpošanas!
Pildījumam biezpienu bļodiņā ar dakšiņu uzirdināju un samaisīju ar skābo krējumu. Rozīnes paturēju vārītā ūdenī minūtes 15, lai uzbriest. Labi nomazgātam citronam norīvēju daļu dzeltenās miziņas, pierīvēju arī daļu citrona bez baltās kārtiņas, piekaisīju cukuru un samaisīju. Pēc tam biezpienam piemaisīju gan aromātisko citronu, gan apsusinātas izmērcētās rozīnes.
No tai paredzētajiem produktiem iejaucu mīklu un izcepu plānās pankūkas. Tad katras padzisušās pankūkas vienā malā ar karoti liku pildījumu un ietinu to kā aploksnē. Tā sagatavotās pildītās pankūkas vēl uzkarsētā pannā ar sviestu apcepu no abām pusēm, līdz tās kļuva zeltainas. Gardas gan bija...