Dzirkstele.lv ARHĪVS

Svaigie divu kāpostu salāti

Brigita Skaistkalne

2021. gada 19. marts 00:00

35
Svaigie divu kāpostu salāti

Sastāvdaļas:
● 250 gramu svaigu galviņkāpostu,
● 250 gramu sarkano kāpostu,
● saldais pipars,
● ķirštomātiņi,
● saišķītis sīpolu lociņu,
● Korejas burkāni,
● augu eļļa,
● sāls,
● citrona sula.

Ievērojamu vietu mūsu ēdienkartē vajadzētu atvēlēt svaigiem dārzeņiem. Vai tā ir, tas jau ir cits jautājums. Pārliecinājos, ka arī ziemas izskaņā ir iespējams pagatavot vieglus un garšīgus salātus. Un ja vēl tos pasniegšanai izkārtojam krāšņi un kārdinoši...
Visus salātiem paredzētos svaigos dārzeņus nomazgāju un apsusināju. Gabalu jaunās ražas kāposta galviņas sasmalcināju, tāpat – arī daļu sarkanā kāposta. Tos atsevišķi kopā ar sāli ar rokām vēl pamīcīju, lai kāposti būtu sulīgāki, un, lai tie kļūtu vēl gardāki, pārslacīju ar citrona sulu. Dzelteno saldo piparu sagriezu strēmelītēs, ķirštomātiņus pārgriezu, bet Korejas burkānus sagriezu smalkāk.
Šķīvja vidū vispirms kārtoju gaišos kāpostus, tiem apkārt – sarkanos, bet starp tiem uzkaisīju sasmalcinātus sīpolu lociņus. Sarkanajiem kāpostiem apkārt vēl veidoju Korejas burkānu josliņu, tiem apkārt savukārt izvietoju ķirštomātiņus ar griezuma vietu uz leju. Krāšņos salātus pēc vajadzības vēl varam pārkaisīt ar sāli, pārliet ar augu eļļu, kā arī izrotāt ar saldā pipara strēmelītēm un diļļu zaļumiem.