Dzirkstele.lv ARHĪVS

Biezpiena gardums ar žāvētām dzērvenēm

Brigita Skaistkalne

2021. gada 26. marts 00:00

35
Biezpiena gardums ar žāvētām dzērvenēm

Sastāvdaļas:
● 360 gramu cepumu
● 360 gramu biezpiena
● ½ kārbiņas iebiezinātā piena ar cukuru
● līdz 200 gramu žāvētu dzērveņu
● 180 gramu sviesta
● vaniļas cukurs

Šis atkal ir viens bīstami gards, jo ir samērā kalorijām bagāts, toties – viegli pagatavojams un garšīgs našķis, kura sastāvā tomēr ietilpst arī šis tas veselīgs. Vispirms kādu laiciņu ūdenī pamērcēju žāvētās dzērvenes, pēc tam tās apsusināju. Cepumus salauzīju mazos gabaliņos un sabēru lielā bļodā. Sviestu mazliet pakausēju, tad kopā ar kondensēto pienu, vaniļas cukuru un vijīgas konsistences biezpienu “Ricotta” samaisīju viendabīgā masā, ko pēc tam pievienoju cepumiem lielajā bļodā, neaizmirstot turpat iemaisīt arī dzērvenes. Izjaucamo veidni izklāju ar cepamo papīru un tajā izlīdzināju pagatavoto masu. Visu vēl varam pārkaisīt ar sausā pannā apgrauzdētiem un sadrupinātiem lazdu riekstiem, bet šoreiz gardumam uzkaisīju sasmalcinātus šokolādes cepumus. Taču vispirms gan veidne uz vismaz trim stundām jāievieto ledusskapī, lai masa sastingst un pēc tam ir viegli sagriežama. Tad gan varam baudīt gardu muti. Arī nākamajā dienā, ja, protams, vēl paliks pāri, šis kārums savu kvalitāti nebūs zaudējis. Labi tas iederēsies arī Lieldienu galdā.