Dzirkstele.lv ARHĪVS

Jautrie cālīši

Brigita Skaistkalne

2021. gada 1. aprīlis 00:00

3
Jautrie cālīši

Sastāvdaļas
● vairākas olas
● 200 gramu šampinjonu
● 1 sīpols
● 1 svaigs gurķis
● 3 ķiploka daiviņas
● augu eļļa
● sāls
● pipari
● zaļumi
● krustnagliņas
● ½ sarkanā saldā pipara

Ja ar olu krāsošanu noņemties nevēlaties, Lieldienu galdu rotās arī šādas uzkodas – vienaldzīgo mājinieku nebūs, bet pēc svētkiem te varam izmantot arī jau nokrāsotās, taču vēl neapēstās olas. Izvārītām un nolobītām olām nogriezu apakšējo daļu un uzmanīgi izņēmu dzeltenumus. Paredzētos dārzeņus un zaļumus noskaloju, iztīrīju saldo piparu, nomizoju un sīki sagriezu gurķi un sīpolu, bet ķiplokus sasmalcināju spiedē. Sīpolus, ķiplokus un sagrieztus šampinjonus apcepu augu eļļā, piekaisot arī sāli un piparus. Pēc tam saceptās izejvielas kopā ar svaigajiem gurķiem un olu dzeltenumiem sablendēju viendabīgā pildījumā. Ar šo pastēti piepildīju olu viducīšus, izkārtoju tās uz šķīvja un izdaiļoju – no sarkanā saldā pipara izgriezu un pieliku sekstītes un knābīšus (ja gribas paķimerēties vairāk, arī astītes vēl no tā varam izgriezt), bet actiņām izmantoju krustnagliņas.