Dzirkstele.lv ARHĪVS

Cepumu, siera un ogu kārtojums

Brigita Skaistkalne

2021. gada 16. aprīlis 00:00

29
Cepumu, siera un ogu kārtojums

Sastāvdaļas:
● 100 gramu cepumu ar šokolādes garšu
● 250 gramu siera “Ricotta” vai biezpiena
● skābais vai saldais krējums
● 2 ēdamkarotes pūdercukura
● vaniļas cukurs garšai
● 250 gramu dažādu ogu

Šo desertu varam pagatavot un baudīt, izmantojot gan saldētās ogas, gan sezonā, pēc patikas pievienojot tobrīd pieejamās svaigās ogas. Šoreiz izvēlētā trauka apakšā liku gan saldētās zemenes un avenes, gan arī svaigās lielogu mellenes. Jāpatur gan prātā, ka saldētās ogas vairāk sulosies. Pēc vēlēšanās tām vēl varam pārslacīt kādu pilīti ruma vai liķiera, ja vien ar šo saldēdienu netiks mieloti bērni.
Krēmu pagatavoju, sieru “Ricotta” saputojot kopā ar skābo krējumu, pūdercukuru un vaniļas cukuru, taču gards šis kārtojums izdosies arī, ja sajauksim biezpienu ar pūdercukuru un kopā ar vaniļas cukuru saputotu saldo krējumu. Balto masu klāju uz ogām, pēc tam visu pārkaisīju ar sadrupinātiem šokolādes cepumiem. Trauku ar desertu ieteicams vēl uz kādu stundu vai pat uz nakti ievietot ledusskapī. Bet tik ilgi jau nenocietos...