Dzirkstele.lv ARHĪVS

Rukolas, avokado un tunča salāti

Brigita Skaistkalne

2021. gada 23. aprīlis 00:00

49
Rukolas, avokado un tunča salāti

Sastāvdaļas:
● 50 gramu rukolas
● 1 kārbiņa konservēta tunča
● 1 avokado
● granātābola sēkliņas
mērcei
● 2 ēdamkarotes olīveļļas
● ½ citrona
● 1 ēdamkarote medus
● malti melnie pipari
● sāls

Reizēm gatavoju arī kādus neierastākus salātus. Šoreiz piesaistīja rukola (beidzot taču tai vajadzētu iegaršoties!), kā arī eksotiskās “notis” to sastāvā.
Rukolas lapiņas jau izliku uz šķīvja. Tām pa virsu – konservēta tunča gabaliņus. Avokado pārgriezu uz pusēm, izņēmu kauliņu, mīkstumu nomizoju, sagriezu gabaliņos un arī pievienoju.Mērcītei samaisīju šķidru medu, citrona sulu, olīveļļu, sāli un piparus. Ar šo maisījumu pārlēju salātus. Virsu vēl pārkaisīju ar granātābola sēkliņām. Te piestāvēs arī citrona gabaliņi. Labāk šos salātus baudīt uzreiz pēc
to pagatavošanas.