Dzirkstele.lv ARHĪVS

Cāļa filejas ar sieru un tomātiem

Brigita Skaistkalne

2021. gada 23. aprīlis 00:00

40
Cāļa filejas ar sieru un tomātiem

Sastāvdaļas:
● 2-3 cāļa krūtiņas filejas
● 2 olas
● ½ tējkarotes Provansas garšaugu maisījuma
● 1 tējkarote paprikas pulvera
● 170 mililitri saldā krējuma
● 1-2 ķiploka daiviņas
● 80-100 grami siera
● 1-2 tomāti
● zaļumi
● sāls
● malti melnie pipari

Šāds ēdiens lieliski noderēja gardām vakariņām – pirms tam tikai vajadzēja visas sastāvdaļas sagatavot, likt veidnē, un pārējo jau paveica cepeškrāsns.
Divas lielas cāļa filejas (apmēram 650 gramu) sagriezu kubiņos un izlīdzināju veidnē vienā kārtā, uzkaisot mazliet sāls. Nu varēju ķerties pie pārlējuma pagatavošanas. Bļodā iesitu olas, piemaisīju visas garšvielas, kā arī spiedē sasmalcinātas vairākas ķiploka daiviņas. Pielēju saldo krējumu un atkal visu labi sajaucu. Iegūto masu pārlēju gaļai veidnē un pārkaisīju vēl ar rīvētu sieru un sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem. Divus nelielus tomātus sagriezu ripiņās un izliku virs siera. Veidni ievietoju līdz 180-200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc apmēram pusstundas, kad sacepums jau sabiezējis, tas bija gatavs.