Dzirkstele.lv ARHĪVS

Rīvētas mīklas pīrāgs ar biezpienu

Brigita Skaistkalne

2021. gada 23. aprīlis 00:00

36
Rīvētas mīklas pīrāgs ar biezpienu

Sastāvdaļas:

mīklai
● 2 glāzes miltu
● ½ glāzes cukura
● 100 gramu sviesta
● 2 olas
● 1 tējkarote cepamā pulvera
● 1/3 tējkarotes sāls

pildījumam
● 500 gramu mīksta
biezpiena
● 2 olas
● 4 ēdamkarotes cukura
● 50 gramu rozīņu
● vaniļas cukurs

Dažādu biezpiena ēdienu cienītājiem noteikti garšos arī pīrāgs, kas pagatavots pēc šīs receptes.

Miltus vispirms izsijāju, tiem piekaisīju cepamo pulveri, šķipsniņu sāls un rūpīgi samaisīju. Olas, cukuru un mīkstu sviestu ar mikseri sakūlu viendabīgā masā, tad pievienoju miltus un samīcīju mīklu. To sadalīju divās daļās, katru ietinu pārtikas plēvītē un uz stundu ievietoju saldētavā.

Tikmēr pildījumam olas, cukuru un vaniļas cukuru ar mikseri sakūlu kopā ar biezpienu. Iemaisīju arī karstā ūdenī uzbriedinātas un apsusinātas rozīnes – tās gan liku vairāk par receptē norādīto daudzumu.

Pēc laika vienu mīklas daļu sarīvēju un izlīdzināju veidnes apakšā, virsū izliku biezpiena un rozīņu pildījumu, ko savukārt pārkaisīju ar sarīvētu atlikušo mīklu. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 50 minūtes. Gatavo pīrāgu pilnībā atdzesēju un pārkaisīju ar pūdercukuru. Nu gardumu varēju griezt gabaliņos.