Dzirkstele.lv ARHĪVS

Marinēta cūkgaļas karbonāde ar kartupeļiem

Brigita Skaistkalne

2021. gada 7. maijs 00:00

48
Marinēta cūkgaļas karbonāde ar kartupeļiem

Sastāvdaļas:
● 800 - 1000 gramu cūkgaļas karbonādes
● 1 liels sīpols
● 3 ķiploka daiviņas
● 1 - 2 tējkarotes sāls
● pipari un citas garšvielas gaļai
● 1 tējkarote adžikas
● 2 tējkarotes kečupa
● 50 mililitru sojas mērces
● 3 ēdamkarotes skābā krējuma
● 1 tējkarote sinepju
● 1 ēdamkarote Dižonas sinepju
● 700 gramu kartupeļu
● garšvielas kartupeļiem
● augu eļļa
● sāls

Lai gan šajā receptē ir daudz izejvielu, šā ēdiena pagatavošana kopumā daudz laika neaizņēma, jo gaļu iemarinēju jau iepriekšējā dienā, bet cepu nākamajā. Toties rezultātā varējām mieloties gan ar garšīgu gaļu, gan arī piedevām kartupeļi jau bija izcepušies. Ēdiens ir kā radīts arī svētku galdam.

Marinādei sarīvēju nomizotus sīpolus, piespiedu ķiplokus, pievienoju garšvielas, adžiku, kečupu, sojas mērci un rūpīgi visu samaisīju.
Gaļu sagriezu šķēlēs, taču – ne līdz galam, bet tā, lai izveidojas “grāmata”. Tad to pārsmērēju ar pagatavoto marinādi, ietinu pārtikas plēvītē un atstāju ledusskapī marinēties. Vismaz dažas stundas tā to labāk tur būtu atstāt, taču nekas nenotiks, ja tā paliks vēsumā pa nakti.

Nākamajā dienā samaisīju skābo krējumu kopā ar abu veidu sinepēm un sāli. Nomizotus kartupeļus sagriezu gabaliņos, sajaucu ar garšvielām, sāli un nelielu daudzumu augu eļļas. Veidni arī mazliet ietaukoju ar eļļu un tās vidū ievietoju karbonādes gabalu, ko bagātīgi, neaizmirstot arī iegriezumus, apsmērēju ar krējuma un sinepju maisījumu. Apkārt izkārtoju kartupeļus. Pārsedzu veidni ar foliju un ievietoju uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram uz pusotru stundu. Minūtes 15 pirms gaļas un kartupeļu gatavības foliju noņēmu. Gatavo gaļu sagriezu šķēlēs līdz galam un kārtoju lēzenajā šķīvī kopā ar piedevām.