Dzirkstele.lv ARHĪVS

Skumbrijas ar sīpolu sinepju mērcē

Brigita Skaistkalne

2021. gada 21. maijs 00:00

31
Skumbrijas ar sīpolu sinepju mērcē

Sastāvdaļas:
● 2 skumbrijas
● 1 sīpols
● 2 ēdamkarotes majonēzes
● 3 ēdamkarotes sojas mērces
● 2 ēdamkarotes sinepju

Kādai svētdienas maltītei ledusskapja saldētavā biju noglabājusi divas skumbrijas. Nu tās atlaidināju, nogriezu galvas un astes. Zivis iztīrīju, labi izmazgāju un sagriezu gabaliņos. Nomizoju un sagriezu pusgredzenos lielu sīpolu. Mērcei samaisīju majonēzi kopā ar sojas mērci un sinepēm. Sāli pievienot nevajag, jo sojas mērce ir sāļa. Tiesa gan, atkāpjoties no receptes, pielēju arī mazliet citrona sulas un piekaisīju garšvielu zivju ēdieniem. Visu samaisīju, lai veidojas viendabīga marināde.
Sagrieztajām skumbrijām pieliku sīpolus, sinepju mērci, visu labi sajaucu un atstāju marinēties – vismaz pusstunda tam ir vajadzīga. Pēc tam zivis kopā ar sīpoliem un mērci pārliku nedaudz ar augu eļļu ietaukotā veidnē un ievietoju līdz 170 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepu apmēram pusstundu. Gardās zivtiņas tad varam baudīt kopā ar svaigiem zaļumiem vai jebkuru citu piedevu pēc izvēles.