Dzirkstele.lv ARHĪVS

Lavaša uzkodas “Ripa vārtos!”

Brigita Skaistkalne

2021. gada 21. maijs 00:00

27
Lavaša uzkodas “Ripa vārtos!”

Sastāvdaļas:
• 0,5 kilogrami maltās gaļas
• 1 lavaša plāksne
• 1 sīpols
• 2 ķiploka daiviņas
• 2 ēdamkarotes skābā krējuma
• 2 tomāti
• 70 gramu siera
• sāls
• pipari
• augu eļļa

Šādas sātīgas uzkodas ļoti labi “aizies uz urrā!” ne tikai ikdienā, bet arī starp hokeja spēles periodiem, pie televizoru ekrāniem skatoties pasaules čempionāta mačus.
Maltajai gaļai piejaucu pusi sasmalcinātu ķiploku, sīpolus, kā arī garšvielas. Taisnstūrveida lavaša plāksni pārsmērēju ar plānu maltās gaļas slāni, satinu ruletē un sagriezu ripiņās. Pannā uzkarsēju augu eļļu un apcepu tajā lavaša un gaļas ripiņas no abām pusēm, līdz tās zeltainas. Krējumam piemaisīju atlikušos ķiplokus un, tāpat pannā, ar to pārsmērēju katru ripiņu. Tomātus sagriezu riņķīšos un izliku virs krējuma kārtiņas. Uzliku vēl mazliet krējuma un visam pārkaisīju rīvētu sieru. Plīts karstumu samazināju līdz minimumam, uzliku pannai vāku un uzkodiņas sautēju, līdz siers izkusis.