Dzirkstele.lv ARHĪVS

Biezpiena mīklas pīrādziņi ar rabarberiem

Brigita Skaistkalne

2021. gada 29. maijs 06:55

891
Biezpiena mīklas pīrādziņi ar rabarberiem

Sastāvdaļas:

mīklai

2 olas

1 ēdamkarote cukura

200 gramu sviesta

200 gramu biezpiena

2 glāzes miltu

1/2 tējkarotes cepamā pulvera

šķipsniņa sāls

vaniļas cukurs

pildījumam

rabarberi un āboli

cukurs vai medus

kanēlis pēc garšas

½ tējkarotes citrona sulas


Mīkstu sviestu šoreiz uz pusēm ar cepamo margarīnu, olas, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un biezpienu samaisīju viendabīgā masā. Tai pievienoju ar cepamo pulveri samaisītus un izsijātus miltus un samīcīju mīklu, ko, pārsegtu ar pārtikas plēvīti, uz pusstundu ievietoju ledusskapī.

Tikmēr gatavoju pildījumu. Sagriezu sīkos gabaliņos nomizotus rabarberus. Lai pildījums nebūtu pārlieku skābs, nomizoju un sagriezu mazos gabaliņos arī pāris ābolus, tos apslacīju ar citrona sulu, lai nebrūnē. Rabarberus un ābolus samaisīju ar brūno cukuru un kanēli.

Mīklu izņēmu no ledusskapja, sadalīju nelielos gabaliņos. Katru ar rokām saplacināju, vidū liku skābeno pildījumu un maliņas aizspaidīju tā, lai veidojas pīrādziņi ar pildījumu vidū. Kārtoju tos uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un cepu līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram pusstundu.