Dzirkstele.lv ARHĪVS

Gulbenes slimnīcas minkām ir sava māja

Inita Savicka

2021. gada 3. jūnijs 09:52

567
Gulbenes slimnīcas minkām ir sava māja

Ja esi paņēmis vai arī baro klaiņojošus dzīvniekus, ir jāuzņemas atbildība par dzīvo radību. To atgādina Gulbenes dzīvnieku aizsardzības biedrības “Ķepaiņu draugu klubs” vadītāja Ira Žeigure.

Lielisks piemērs tam ir Gulbenes slimnīca, kurai ir savs stāsts par slimnīcas kaķiem.

“Viņiem noteikti sākumā ir bijusi sava māja un mīļu cilvēku uzmanība, taču kaut kādu iemeslu dēļ tā ir zaudēta. Pagājušajā nedēļā Gulbenes slimnīcas ēku kompleksam ir pievienojusies vēl viena māja – trim slimnīcas minkām. Maza, taču ērta, speciāli viņiem būvēta mājiņa, par ko paldies mūsu saimnieciskās daļas kolēģiem. Un prieks, ka minkas to novērtē un jau atraduši savu vietu. Kas mājiņā dzīvo? Apmēram desmit gadus vecs runcis Muris, kurš slimnīcas apkārtni par mājvietu sauc jau divus gadus. Melnais runcītis – gadu jauns, kurš uzradās pagājušajā pavasarī, un pusgadu jaunais kaķītis, kam vēl jāapjauš drošības sajūta. Visi minkas ir vetārsta apskatīti un mediķu aprūpēti ar regulārām maltītēm. Un, protams, grib siltumu un mīļumu,” liecina slimnīcas ieraksts sociālajos tīklos.

I.Žeigure “Dzirkstelei” stāsta, ka vēl pilsētā kaķu māja ir uzbūvēta arī Nākotnes ielā pie daudzdzīvokļu mājas 2/3 un kādreiz bija arī O.Kalpaka ielā pie kādas daudzdzīvokļu mājas. Viņa vērš uzmanību uz to, ka nepietiek tikai uztaisīt māju kaķiem, bet tai jābūt arī pareizi sataisītai. “Mājai jābūt ar padziļinājumu, lai kaķim ir ērtāk, lai var tajā ielīst, un, ja minka atnāk slapjš, samircis lietū, sniegā, svarīgi tajā iekšā paklāt salmus vai sienu, nevis drēbes vai segas. Pie slimnīcas ir trīs kaķi, bet nebūs jau pārsteigums, ja atnāks vēl kāds, jo tur, kur viņus baro, tur atnāk arī kādi mājas kaķi,” stāsta I.Žeigure.

Viņa vērš uzmanību, ka daudz kaķu ir Spārītes dārzos, kur gan “notiek kaut kādas briesmas”. Ir cilvēki, kuri atved savus mājas kaķus un atstāj dārzā. “Kaķenes nav sterilizētas un sadzemdē bērnus. Bērni jau nākamā paaudze ir mežonīši. Un tā tur sadzimst paaudžu paaudzes. Ja baro kaķus, tad tomēr jābūt arī atbildīgiem un jādomā par dzīvnieku sterilizāciju. Nevar tā – pametu barību un lai viņi dzīvo,” uzsver I.Žeigure.