Ar olu salātiem pildītas gurķu pusītes
Sastāvdaļas:
● 2-4 svaigi gurķi
● 2-4 olas
● 1 kārbiņa konservēta tunča eļļā
● 1-2 ķiploka daiviņas
● dilles
● sīpolu lociņi
mērcei:
● 2 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
● 1 tējkarote asu sinepju vai 1 ēdamkarote majonēzes
● ½ tējkarotes citrona sulas
● drupināti pipari
● sāls
Šo garšīgo uzkodu pagatavošanai nepieciešamo sastāvdaļu daudzumu varam mainīt atkarībā no gurķu garuma un konservētā tunča kārbiņas lieluma. Vispirms olas izvārīju cietas, tad atdzesēju un nolobīju. Gurķus nomazgāju un pārgriezu gareniski uz pusēm. Pusītēm izdobu sēklas un daļu mīkstuma, tās vēl apvērsu uz papīra dvieļa, lai iztecētu liekā sula.
Olas, ķiplokus, kā arī zaļumus – lociņus un dilles – sasmalcināju. Konservēto tunci ar dakšiņu vēl kopā ar nelielu eļļas daudzumu samīcīju. Labi samaisīju mērcei paredzētās sastāvdaļas. Sajaucu visas sagatavotās pildījuma sastāvdaļas ar mērcīti un piepildīju gurķu “laiviņas”.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"