Mazsālīti gurķīši ar sezama sēkliņām
Sastāvdaļas:
● 1 kilograms svaigu gurķu
● 4 ķiploka daiviņas
● ½ tējkarotes maltu sarkano piparu
● 2 ēdamkarotes 6% etiķa
● 2 ēdamkarotes sojas mērces
● 4 ēdamkarotes augu eļļas
● 1-2 ēdamkarotes sezama sēkliņu
● sāls
Gurķus labi nomazgāju, apsusināju un sagriezu – to varam darīt pēc izvēles vai nu gareniskās strēmelītēs, vai arī ripiņās. Piekaisīju tiem sāli un atstāju 20 minūtes mierā, pēc tam izdalījušos šķidrumu nolēju. Gurķiem pievienoju sasmalcinātus ķiplokus, aso malto papriku, ābolu etiķi, sojas mērci un sajaucu. Pannā uzkarsēju vajadzīgo eļļas daudzumu, tajā līdz zeltainumam apcepu sezama sēkliņas un tad pannas saturu pārlēju gurķiem. Tiem piekaisīju vēl arī sāli pēc garšas, sasmalcinātas dillītes un visu labi samaisīju. Liku uz dažām stundām ledusskapī ievilkties. Kurš gan vasarā spēs atteikties no šāda kraukšķīga garduma!
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"