Dzirkstele.lv ARHĪVS

Biskvīta rulete ar rabarberiem

Brigita Skaistkalne

2021. gada 11. jūnijs 00:00

34
Biskvīta rulete ar rabarberiem

Sastāvdaļas:
● 4 olas
● 4 ēdamkarotes cukura
● 4 ēdamkarotes ar kaudzīti miltu
● puse tējkarotes cepamā pulvera
● rabarberi
pildījumam
● zemenes
● 200 gramu saldā krējuma
● 250 gramu krēmsiera
● pūdercukurs

Kamēr rabarberi vēl pieejami, par pamatu izmantojot klasisku recepti, izcepu arī biskvīta ruleti. Vispirms pagatavoju pildījumu: nomizoju un sīki sagriezu vairākus rabarberu kātus, samaisīju ar pāris ēdamkarotēm cukura un vaniļas cukuru pēc garšas, pēc tam notecināju lieko sulu. Cepeškrāsns plāti izklāju ar cepampapīru un uz tās izlīdzināju rabarberu gabaliņus.

   Olām atdalīju baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pievienoju cukuru un putoju, līdz cukurs izkusis. Piemaisīju kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus un pielēju arī ēdamkaroti ūdens (tas gan receptē nebija), lai biskvīts nav tik sauss un vēlāk rullējot nelūst. Olu baltumus saputoju stingrās putās un iecilāju pārējā masā. Mīklu vienmērīgi izlīdzināju virs rabarberiem un cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī minūtes 20. Tad plāti apklāju ar cepamo papīru, apvērsu otrādi ar rabarberiem uz augšu, cepumu saritināju ruletē un atdzesēju. Arī šāda tā jau ir baudāma gardu muti. Taču šoreiz vēlējos vēl bagātīgāku pildījumu, tādēļ saldo krējumu saputoju ar pūdercukuru, beigās piemaisot svaigo sieru. Ruleti vēl atritināju, pārsmērēju ar gaisīgo pildījumu, pa virsu izkārtoju arī sagrieztas svaigas zemenes un atkal visu uzmanīgi sarullēju. Gardumu ievietoju ledusskapī un pirms griešanas gabaliņos vēl pārkasīju ar pūdercukuru.