Dzirkstele.lv ARHĪVS

Rabarberu kūka ar olīveļļu

Rabarberu kūka ar olīveļļu

(Gatavošanas laiks - 15 min + 45 min cepšanai)

Sastāvdaļas:

2 rabarberu kāti,

3 olas,

100 ml olīveļļas,

150 g brūnā cukura,

100 g augstākā labuma kviešu miltu,

100 g pilngraudu kviešu miltu,

100 g mandeļu miltu,

1,5 tējk. cepamā pulvera.

Pagatavošana

1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Ietauko cepamo formu.

2. Nomazgā, nomizo un sagriez  2-3 cm lielos gabalos rabarberu kātus.

3. Saputo viendabīgā masā olīveļļu, cukuru un olas.

4. Samaisi kopā visu veidu miltus un sadali iegūto miltu maisījumu trīs vienādās daļās.

5. Pievieno pirmo daļu miltu saputotajam maisījumam un kārtīgi samaisi mīklu.  To pašu atkārto arī ar otro un trešo daļu.

6. Pieber mīklai cepamo pulveri, samaisi un lej masu cepamajā formā.

7. Mīklas virsū izkārto rabarberus un liec cepties uz 40-45 minūtēm, gatavību pārbaudot ar kociņu. Atdzesē un baudi!