Dzirkstele.lv ARHĪVS

Siera rulete ar biezpienu

Brigita Skaistkalne

2021. gada 22. jūnijs 00:00

24
Siera rulete ar biezpienu

Sastāvdaļas:
● 300 gramu siera
● augu eļļa
pildījumam: 200 gramu biezpiena
● 150 gramu šķiņķa
● 3 ķiploka daiviņas
● 150 gramu kukurūzas
● 1-2 marinēti pipari
● pētersīļu un diļļu zaļumi

Lai pagatavotu šo pikanto ruleti, kas labi iederēsies arī vasaras vidus svētku galdā, bija vajadzīga tikai pusstunda. Vispirms pakausēju sieru (man gan bija 240 gramu gabaliņš, taču pietika). Polietilēna maisiņu no iekšpuses iesmērēju ar augu eļļu, liku tajā sieru un aizsēju, paciņu ar sieru ievietoju vēl vienā maisiņā, to atkal aizsēju un liku vārītā ūdenī. Minūtes desmit pavārīju, līdz siers mīksts.
Pildījumam šoreiz biezpienam piemaisīju smalki sagrieztu kūpinātu vistas girosu, gabaliņu sarkanā saldā pipara, sīkāk sagrieztus Korejas burkānus, kā arī sasmalcinātus ķiplokus un zaļumus.

Sieru izņēmu no maisiņiem un uz dubultā izklātas pārtikas plēvītes izrullēju, lai veidojas taisnstūrveida plāksne. Virsū izlīdzināju pildījumu un satinu visu ruletē. To uz vismaz pāris stundām vēl ievietoju ledusskapī.