Dzirkstele.lv ARHĪVS

“Vasaras vidus zieds”

Brigita Skaistkalne

2021. gada 22. jūnijs 00:00

25
“Vasaras vidus zieds”

Sastāvdaļas:
● 1 kūpināts vistas šķiņķītis
● 1-2 tomāti
● 1 sarkanais saldais pipars
● 150 gramu siera
● 100 gramu sīpolu lociņu
● majonēze
● 150 gramu burkānu
● 150 gramu sīpolu
● augu eļļa
● pa pusei tējkarotes cukura un etiķa
● ķiploka daiviņa
● asie sarkanie pipari
● sāls

Šādi salāti noteikti piesaistīs uzmanību ar savu krāšņumu. Vispirms sagatavoju burkānus: tos sarīvēju, piekaisīju sāli, piparus un cukuru un atstāju uz pusstundu ievilkties. Sīpolus sagriezu un apcepu augu eļļā līdz zeltainumam, tad no pannas noņēmu, bet atlikušajai eļļai pievienoju etiķi. Šo karsto šķidrumu pēc tam piemaisīju burkāniem un sīpoliem, pievienojot arī spiedē sasmalcinātus ķiplokus. Pagatavotos burkānus vēl uz laiciņu ievietoju ledusskapī.

Šķiņķīša gaļu, tomātus un saldos piparus sagriezu kubiņos, sieru sarīvēju uz rupjās rīves, lociņus sasmalcināju. Visas sastāvdaļas nu varēju izkārtot uz lēzenā šķīvja zieda veidā, vidū liekot arī mērcīti. To šoreiz pagatavoju, samaisot skābo krējumu ar majonēzi un sasmalcinātām dillītēm. Un tad jau katrs ēdājs pats savā šķīvī var samaisīt salātu sastāvdaļas – visas vai arī tikai tās, kas labāk garšo.