Dzirkstele.lv ARHĪVS

Biezpiena “konfektes” ar zemenēm

Brigita Skaistkalne

2021. gada 22. jūnijs 00:00

27
Biezpiena “konfektes” ar zemenēm

Sastāvdaļas:
● 200 gramu cepumu
● 90 gramu sviesta
● 150 gramu biezpiena
● 150 gramu zemeņu
● kakao vai kokosriekstu skaidiņas

Šoreiz desertā piedāvāju gardas “konfektes” ar krāšņu, svaigu un veselīgu pildījumu. Kad zemeņu sezona ir pašā plaukumā, vitamīniem bagātās ogas varam izmantot arī šādi un veiksmīgi kombinēt kopā ar biezpienu. Šīs bumbiņas neatstās vienaldzīgu un garšos arī bērniem.

Cepumus ar mīklas rulli smalki sadrupināju, pievienoju biezpienu un mīkstu, pakausētu sviestu. Ja cepumi nav pārāk saldi, var piekaisīt arī pūdercukuru. Visu labi samaisīju. Nomazgāju, apsusināju un atdalīju no kauslapiņām nelielas zemeņu ogas. No mīklas ņēmu pa gabaliņam, savēlu bumbiņu, saplacināju un vidū “paslēpu” pa zemenei, atkal izveidoju bumbiņu, un tā – kamēr visa masa izmantota. Tad daļu “konfekšu” apviļāju kokosriekstu skaidiņās, bet pārējās – kakao pulverī. Vēl tikai uz kādu laiciņu “bumbiņas ar noslēpumu” ievietoju ledusskapī.