Dzirkstele.lv ARHĪVS

Biezpiena un aveņu smūtijs

Brigita Skaistkalne

2021. gada 2. jūlijs 00:00

30
Biezpiena un aveņu smūtijs

Sastāvdaļas

● 150 gramu biezpiena
● 200 mililitru piena
● 200 gramu aveņu
● 1-2 tējkarotes medus
● vaniļas cukurs

Vienmēr kāda reize ir pirmā – beidzot arī es, izmantojot blenderi, pagatavoju tagad tik moderno smūtiju! Tiesa gan, šoreiz tam izvēlējos izejvielas, kas man garšo arī tāpat, ar zaļajiem smūtijiem gan vēl neriskēju. Secinājums? Šis bija garšīgs un ir piemērots karstām vasaras dienām, kad neprasās smagus ēdienus, un to varam baudīt gan kā veselīgu un sātīgu desertu, gan arī ar to iztikt pat brokastīs.
Mīkstu biezpienu jau sablendēju viendabīgā masā, piejaucu pienu, medu, vaniļas cukuru un avenes – tās gan šoreiz vēl izmantoju saldētās, taču nu jau tās ir nopērkamas arī svaigas. Visu kārtīgi saputoju. Ogām bagāto smūtiju ievietoju ledusskapī, lai kādu pusstundu dzesējas, tad izliku trauciņos, rotājot vēl ar kādu avenīti, un varēju nogaršot. Gan jau vēl izmēģināšu arī kādu citu recepti.