Upeņu "smūtijs" ar kvinoju

Sastāvdaļas:
● 300 gramu upeņu
● 1 banāns
● 500 mililitru piena
● 50 gramu kvinojas,
● 1 ēdamkarote auzu pārslu
● 1 ēdamkarote brūnā cukura.
Pārlēju kvinoju ar aukstu ūdeni un pēc minūtēm 20 noskaloju. Nu norādīto daudzumu vajadzētu pārliet ar 100 mililitriem ūdens un vārīt apmēram 15 minūtes uz nelielas uguns. Šoreiz kopumā izvārīju lielāku daudzumu, jo biju iecerējusi to izmantot vēl arī cita ēdiena sastāvā. Izvārīto “putru” atdzesēju. Pannā ar pavisam nelielu sviesta piedevu un mazliet brūnā cukura apgrauzdēju auzu pārslas.
Upenes sablendēju ar cukuru, pieliku banānu, izvārīto kvinoju, apgrauzdētās auzu pārslas, pakāpeniski pielēju pienu un visu rūpīgi sablendēju. Liku aromātisko biezeni ledusskapī vēl pusstundu atdzesēties. "Smūtiju" varam pagatavot arī iepriekšējā vakarā – nākamajā dienā tas būs pat vēl gardāks.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"