Dzirkstele.lv ARHĪVS

Iegādāsies divas pārstrādes iekārtas

Inita Savicka

2021. gada 30. jūlijs 00:00

16
Iegādāsies divas pārstrādes iekārtas

Cidoniju audzētāji brāļi Ingars un Gunārs Bumburi no Lizuma ir guvuši atbalstu Gulbenes novada pašvaldības grantu konkursā “Starteris”.
Brāļi Bumburi no “IGB oga” audzē cidonijas un pārstrādā tās sīrupā, sulā, sukādēs. Klientiem saražotā produkcija tiks piedāvāta visa gada garumā. “IGB oga” produkti ir veselīgi, piemēroti dažāda vecuma grupu patērētājiem, kuri novērtē cidoniju neparasto garšu nianses. Pašvaldības piešķirtais finansējums ir līdz 4856 eiro.

I.Bumburs “Dzirkstelei” stāsta, ka “Starterī” piedalījušies ar biznesa plānu, lai varētu iegādāties divas pārstrādes iekārtas – karbonizēšanas un pasterizācijas. “Guvām atbalstu mūsu idejai, mūsu izstrādātajam biznesa plānam. Tagad, apvienojot Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra konkursa un grantu konkursa piešķirtos finansējumus, mēs varam šīs iekārtas arī iegādāties. Tās jau ir pasūtītas. Pirmā iekārta, iespējams, nonāks pie mums jau septembrī, otru gan nāksies gaidīt vismaz līdz oktobrim. 1.jūlijā mēs mainījām savu uzņēmējdarbības veidu no saimnieciskās darbības veicēja uz SIA “IGB oga”. Esam divi dalībnieki ar vienādu atbildību – Gunārs Bumburs (50 %) un es, Ingars Bumburs (50 % piederošas SIA daļas). Esam noslēguši ražotnes remontdarbus ražošanas daļā, atlikusi vēl noliktavas daļa, esam jauno ražotni pieteikuši mājražotājam PVD. Uzsākām pāreju uz bioloģisko saimniecību, šis būs pirmais no trim pārejas gadiem,” stāsta I.Bumburs.

Jūlija pirmajās divās nedēļās brāļi nolasīja arī savu pirmo upeņu ražu un šogad pircējiem sola piedāvāt arī upeņu sukādes un upeņu sulu. Iespējams, līdz Ziemassvētkiem viņi pagūs izveidot arī savu upeņu karstā dzēriena recepti.

Cidoniju sukādes viņi šogad plāno piedāvāt ne tikai baltajā, bet arī brūnajā piena šokolādē. “Pašreiz strādājam pie iepakojuma dizaina. Arī cidoniju produktiem šogad būs bez esošā iepakojuma vēl citādāks iepakojums. Daudz dažādi procesi ir iesākti un vēl vairāki ir padomā. Protams, visam pamatā – nepagurstošs darbs laukos,” saka I.Bumburs.