Dzirkstele.lv ARHĪVS

Jogurta aukstā zupa ar avokado

Brigita Skaistkalne

2021. gada 6. augusts 00:00

21
Jogurta aukstā zupa ar avokado

Sastāvdaļas:

● 250 ml dabīgā bezpiedevu jogurta ● 150 ml auksta dzeramā ūdens ● 1 avokado ● 1 tomāts ● 1 gurķis
● 5-6 redīsi ● 100 gramu brinzas ● sīpolu lociņi ● dilles ● 8-10 piparmētru lapiņas ● sāls.

Cik dažādi gan varam pagatavot aukstās zupas! Izrādās, vismaz piecpadsmit veidos, jo katram te  iespējams pielikt kaut ko arī pēc savas izvēles. Viens no tiem vasaras karstumā atkal šķita izmēģināšanas vērts. Un arī šī garšu kombinācija bija atsvaidzinoša un lieliska. Iesaku nebaidīties eksperimentēt, improvizēt un pamēģināt pašiem, jo zupas gatavošana vairāk par pusstundu neaizņems.

Visus vajadzīgos dārzeņus un brinzu sagriezu nelielos kubiņos. Sīpolu lociņus, diļļu zaļumus un piparmētru lapiņas sasmalcināju un kopā ar nelielu sāls daudzumu (ar to gan nevajag pārcensties, jo siers arī ir sāļš) vēl viegli sastampāju. Sastāvdaļas samaisīju un pārlēju ar jogurtu, pakāpeniski atšķaidot ar ūdeni – atkarībā no tā, kādas konsistences zupu vēlamies, to varam pieliet mazliet vairāk vai arī mazāk. Pirms celšanas galdā zupu vēl atdzesēju ledusskapī.