Dzirkstele.lv ARHĪVS

Gurķi ar kurkumu ābolu etiķa marinādē

Brigita Skaistkalne

2021. gada 20. augusts 00:00

33
Gurķi ar kurkumu ābolu etiķa marinādē

Sastāvdaļas:

● 1,3 kilogrami gurķu
● 2 vidēja lieluma sīpoli
● 500 mililitru ābolu etiķa
● 2 glāzes cukura
● 3 ēdamkarotes sāls
● 2 ēdamkarotes sinepju graudiņu
● ½ tējkarotes kurkumas
● 1 tējkarote melno graudu piparu.

Gurķus labi nomazgāju un sagriezu apmēram puscentimetru biezās ripiņās, nomizotus sīpolus – plānās ceturtdaļripiņās. Bļodā tiem piemaisīju 3 ēdamkarotes sāls, uzliku slogu un ievietoju ledusskapī uz 4-5 stundām. Pēc tam gurķus ar sīpoliem caurdurī nomazgāju zem tekoša ūdens un ļāvu, lai šķidrums pilnībā notek. Katlā iebēru cukuru, piparu un sinepju graudiņus un kurkumu, pielēju arī ābolu etiķi un maisot uzvārīju, līdz viss cukurs izkusis. Tad pievienoju gurķus ar sīpoliem un apmaisot vārīju – vienā receptē te pietika ar minūti, otrā vārīt ieteikts trīs līdz piecas minūtes, lai gurķi maina krāsu. Izvēlējos ilgāko vārīšanas laiku. Pēc tam izliku gurķus izkarsētās burciņās, piepildot tās ar marinādi līdz pašai augšai, un aizvākoju. Burkas apvērsu otrādi un sasedzu līdz pilnīgai konservējuma atdzišanai.