Dzirkstele.lv ARHĪVS

Kā efektīvi izplānot vannas istabas remontu?

.

2021. gada 26. augusts 00:00

52
Kā efektīvi izplānot vannas istabas remontu?

Vannas istaba ir tā telpa mājoklī, kur tiek pavadīts diezgan daudz laika, tādēļ svarīgi, lai tā būtu skaista un tajā būtu patīkami uzturēties. Ja Jūsu vannas istaba nav tāda, par kādu esat sapņojis, ir īstais laiks to pārveidot ar mazāka vai lielāka remonta palīdzību. Raksta turpinājumā nedaudz vairāk par to, kā efektīvi izplānot vannas istabas labiekārtošanas darbus.


Darīt pašam vai uzticēt profesionāļiem?

Svarīgs jautājums pirms remontdarbu uzsākšanas - darīt pašiem vai noalgot meistarus. Pareizā atbilde noteikti atkarīga no veicamajiem darbiem, Jūsu kompetences, iespējām un citiem aspektiem. Veicot darbus paša spēkiem, jāapzinās, ka viss var neizdoties, kā iecerēts.


Ir remontdarbi, kas prasa zināšanas un pieredzi. Ja Jums to trūkst, tad labāk vērsties pie profesionāļa, kurš zinās, kā un ko vislabāk izdarīt. Paša spēkiem var veikt nelielus un vienkāršus darbus, kur specifiskas zināšanas nav vajadzīgas.


Darbu kārtība

Veicot ikvienas telpas remontu, ļoti svarīga ir darbu kārtība. Ja iepriekš saplānosiet veicamos darbus, remonts notiks ātrāk, būs mazākas iespējas kaut ko palaist garām un pieļaut kļūdas.

Kādi darbi būtu jāveic vispirms?


  • Nojaukšanas darbi. Remontdarbi jāsāk ar nojaukšanas darbiem. Piemēram, ja vannas istabā iepriekš bijušas flīzes un vēlaties tās nomainīt, pirmais darbs būs veco flīžu noņemšana. Protams, šis darbs veicams tad, kad iznestas ārā visas vecās vannas istabas mēbeles.

  • Elektroinstalācija. Nākamie darbi saistīti ar elektroinstalāciju. Jāsaplāno, kur atradīsies gaismekļi, lai meistaram strādāt būtu vieglāk.

  • Santehnikas maiņa. Ja plānots mainīt santehniku, tad šis darbs būs nākamais.

  • Griesti. Nākamais posms ir griestu apstrāde. Tie atkarīgi no Jūsu vēlmēm - varat tos nokrāsot, uzstādīt iekaramos griestus vai izvēlēties citus risinājumus. No tā arī atkarīgs, kādi būs veicamie darbi, kādi materiāli vajadzīgi.

  • Sienas. Tālāk jāpievēršas sienām. Svarīgi - šis darbs jāveic tikai tad, kad pabeigti visi santehnikas darbi - saliktas visas trubas un veikti citi ar to saistītie uzdevumi. Vannas istabas sienām vispiemērotākais variants ir sienas flīzes. Mūsdienās tās pieejamas ļoti plašā klāstā, tādēļ atrast savām vajadzībām piemērotākās nebūs sarežģīti.

  • Grīda. Kad sienas pabeigtas, laiks pievērsties grīdai. Arī šajā gadījumā praktisks risinājums būs flīzes. Ja ir vēlme, var uzstādīt apsildāmo grīdu, kas aukstā laikā ir īpaši patīkama.


Vannas istabas mēbeles un citi svarīgi elementi

Kad apdares darbi pabeigti, laiks domāt par vannas istabas mēbelēm un citiem būtiskiem elementiem - tualetes podu, duškabīni, vannu, izlietni. Visticamāk, tikko izremontētā telpā vēlēsieties visu jaunu.

Plašā mēbeļu un interjera priekšmetu izvēle ļauj katram izveidot savu sapņu vannas istabu.


Ko izvēlēties - vannu vai dušu?

Domājot par vannas istabas iekārtojumu, lielākoties jau katram ir skaidrs, kam viņš dod priekšroku - vannai vai dušai. Protams, šajā gadījumā jāņem vērā arī telpas platība. Lai arī mūsdienās pieejamas neliela izmēra vannas, kā arī stūra vannas, jārēķinās, ka tās nebūs tik ērtas.


Tāpat jāizvērtē arī savi ieradumi - iespējams, Jums nav ne laika ne vēlēšanās bieži izmantot vannu, tādā gadījumā duša būs praktiskāks risinājums. Turklāt, mazgājoties dušā nevis vannā, samazinās arī ūdens patēriņš.


Visu vannas istabas iekārtošanai vajadzīgo atradīsiet gan specializētajos veikalos, gan arī internetā. Piemēram, interneta veikals 220.lv piedāvā plašu santehnikas, mēbeļu un sadzīves tehnikas klāstu, lai katrs varētu izvēlēties savām vajadzībām un vēlmēm piemērotākos risinājumus.