Dzirkstele.lv ARHĪVS

Gulbenes novada pļavu golfa spēlētājiem sezona tuvojas noslēgumam

Gatis Bogdanovs

2021. gada 1. septembris 17:12

416
Gulbenes novada pļavu golfa spēlētājiem sezona tuvojas noslēgumam

Lai gan pļavu golfa sezona turpināsies vēl vismaz mēnesi, Lizuma pagasta golfa kluba “Siltie” aktīvākajiem spēlētājiem nozīmīgākās sacensības ir beigušās.

Golfa kluba „Siltie” valdes priekšsēdētājs Aldis Strads laikrakstam stāsta, ka, par spīti nestabilajai situācijai sakarā ar Covid-19, golfa sacensības šosezon tomēr ir notikušas. Kluba biedru skaits, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir palielinājies līdz 16 dalībniekiem, no kuriem lielākā daļa piedalās sacensībās ne tikai savā laukumā, bet arī ārpus tā. “Tā taču ir pastaiga brīvā dabā, un galu galā mums katram rokā ir nūja, tāpēc diez vai kāds gribēs nākt tuvāk par diviem metriem,” joko Aldis.

23. Latvijas Pļavu golfa asociācijas (LPGA) čempionāts un 4. LPGA kausa izcīņa ir finišējuši.
2021.gada pļavu golfa sezonā gan Latvijas čempionātā, gan Latvijas kausa izcīņā bija jāaizvada astoņi posmi, no kuriem seši labākie bija ieskaitē. Sacensības notika Rīgas (Viesturu), Valmieras, Ventspils, Tukuma, Siguldas, Gulbenes un Madonas novadu golfa laukumos.

22.augustā „Odiņu” golfa laukumā Tukuma novadā noslēdzās 23. Latvijas čempionāts un 4. Latvijas kausa izcīņa pļavu golfā, kurā veiksmīgi startēja golfa kluba „Siltie” spēlētāji. Latvijas čempionātā, startējot 68 kungiem, kopvērtējumā pirmajā desmitniekā iekļuva Gundars Rauza (3.vieta), Aldis Strads (4.vieta) un Kārlis Duļbinskis (10.vieta). Dāmu konkurencē (startēja 19 dāmas) Dacei Pajatei – 5.vieta. Jauniešiem 2.vietu izcīnīja Markuss Rauza. Latvijas kausa izcīņā, startējot 62 kungiem, A.Stradam – 2.vieta, G.Rauzam – 5.vieta. Starp dāmām kausa izcīņā Dacei Pajatei - 6.vieta.

Ar to šāgada golfa sezona vēl nebeidzas. Visu septembri turpināsies pļavu golfa laukuma „Siltie” “Golfa maratona” ceļojošā kausa izcīņa, kas jau kopš maija notiek katru trešdienas vakaru. Savukārt svētdien, 5.septembrī, pulksten 14.00 golfa laukumā “Siltie” notiks jau ierastā Ministru prezidenta kausa 2.posms, bet 11.septembrī paredzēts atklātais novada čempionāts golfā.

“Mūsu novadā ir daudz golferu un spēles piekritēju, kuri dažādu iemeslu pēc ir maz aktīvi, un šī ir tā reize, kad viņiem tiek dota iespēja vienkārši piedalīties sacensībās. Izmantojiet šo iespēju!” uzsver A.Strads.